Vilken bild vill vi ha av den kvinnliga jägaren ?

Vad är en kvinnlig jägare?

Varför jag skriver detta är att jag och flera andra personer i min närhet reagerat på hur den kvinnliga jägaren uppmuntras att använda bilder på kroppsliga delar istället för den jaktliga bilden med underställ och jaktkläder som det ska vara.

Det var inte länge sedan som en kvinnlig jägare knappt var accepterad ute i den jaktliga världen, men acceptansen har ökat nämnvärt efter många års arbete från organisationer som t ex JAQT, ett kvinnonätverk som skapat möjligheter för kvinnliga jägare att få en väg in i jakten och det ger ett ökat jaktligt självförtroende och ökad kunskap.

Att idag få in kvinnliga jägare i jaktlag är något som ökat, men börjar vi få en ökad tendens med den här typen av bilder inom jakten, att det ska behövas perfekta kroppar utseende för att bli bjuden på jakt, då är vi verkligen ute på hal is.
Vi vet redan idag att kvinnor får utstå det ena med det andra av jägare och det blir absolut inte lättare då vi har dessa bilder med i den jaktliga bilden utav den kvinnliga jägaren.

Idag är den där bilden med mest likes det största en människa söker.
Att få uppmärksamhet för sin kropp är något vi inte behöver i den jaktliga världen.
Det jag, som manlig jägare, är mest bekymrad över är att detta kan bli ett stort problem för den kvinnliga jägaren, att det endast skulle behövas visa lite hud tex putande läppar, urringat för att bli inbjuden till olika jakter och bli uppmärksamad via sidor om hur den 2015 års jägarinna är. Tyvärr dras ju ofta alla över en kam, så är fallet även då det gäller detta. Det är synd att den här sidan av jakten finns och man undrar om människor förstår vilka effekter det har.

Vi måste förstå att i dagens samhälle så ser man allt på sociala medier och diverse fototävlingar.
Man tänker på alla de tjejer som vill börja jaga, ser de detta kan de vara både avskräckande och få dem att tro att det är så här det ska vara.
Jag tycker att vi alla borde ta ett ansvar att vara en förebild för alla jägare där ute, manlig som kvinnlig.
Man har all rätt att visa upp sig på sociala medier (och därmed även ge medierna rätt att använda bilderna hur de vill!) men gör det då på de forum som den typen av bilder är avsedd för.
Vi är övervägande i antal som vill slippa se sådant här inom jakten. Det kan säkert komma naiva kommentarer om att ”detta är ju inget” eller arga reaktioner från de som tar dessa bilder – men tänk då ett varv till. Var en förebild, fokusera på jakten, visa hänsyn och förståelse och framförallt respekt för alla oss som vill ha jakten seriös.

Det handlar även om att kvinnan, återigen, får en stämpel. Någonstans kan väl kvinnan få dela ett intresse och livsstil på ett professionellt sätt?
En jägare är en jägare, oavsett kön

 

OBS!

Fick ett samtal från en kvinna som de flesta som läst detta har kopplat samman och riktat kritiken emot. Vill bara be om ursäkt för det och säga att detta INTE är ett personangrep emot henne. Jag vet anledningen till hennes bilder och taggar och förstår därför varför hennes bilder ser ut som de gör. Det här inlägget är ett generellt inlägg som riktar sig emot de sexifieringar som uppstått inom jakten med kvinnor som uppmuntras att klä sig utmanande under jaktsammanhang och tävlingar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.